logo

07 Ağustos 2007

Sıcak havalarda riskli ürünlere dikkat

Kütahya Tarım İl Müdürlüğü, sıcak havalarda gıda zehirlenmelerine karşı esnaf ve vatandaşları uyardı.
Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son zamanlarda uygun şartlarda saklanmadığında çabuk bozulabilen tavuk eti, yumurta ve dondurma konusunda esnaf ve tüketicilerin tedbirli olmaları istendi.
Esnafların dondurulmuş olarak aldığı kanatlı etini, deep freeze olarak adlandırılan cihazlarda dondurulmuş halde muhafaza edip satışa sunmaları istenen açıklamada, “Esnaf, soğuk zincirle 0-4 derecede aldığı ürünü de yine 0-4 derecede ki buzdolabında son kullanma tarihine kadar satışa sunmalıdır. Raflarındaki tüm ürünlerin belirli periyotlarda son kullanma tarihi kontrolleri yapılmalı ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin firmalara iadesi veya imhası sağlanmalıdır. Esnaf sattığı bütün ürünlerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan üretim izni almış olmasına dikkat etmelidir. Tüketici de kanatlı etini market alışverişinin sonunda almaya özen göstermelidir. Aldığı ürünleri sıcakta bekletmeden buzdolabında muhafaza etmelidir” denildi.
Tüketicilere de alışveriş esnasında gıda ürünlerinin üretim izni, son kullanma tarihi ve duyusal özelliklerine dikkat etmeleri, bombaj yapmış-kokuşmuş ürün satın almamaları tavsiye edildi.

(Derleme)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  EFELER KENT KONSEYİ'NDEN "DİŞ TEMİZLİĞİ FARKINDALIĞI"
Share