logo

21 Ocak 2017

“FARKIMIZ, ELİMİZİN LEZZETİ”

YEMEKLERİNE SEVGİLERİNİ EKLEYEN ANNE- KIZ, TÜM AYDINLILARI KIVILCIM EV YEMEKLERİ BUTİK CAFE’YE DAVET EDİYOR
2016 yılının Ekim ayında Efeler Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi 1959 sokakta Aydınlılara hizmet vermeye başlayan, sıcak, samimi, aile ortamını aratmayan KIVILCIM Ev Yemekleri Butik Cafe’nin sahibi Yezdan Pehlivan ile, işlettiği mekanı ve verdikleri hizmetle ilgili olarak bir söyleşi gerçekleştirdik.
Mekanlarında müşterilerine sundukları lezzetleri annesi ile birlikte hazırlayan Yezdan Pehlivan, eğitimini annesinden aldığını ve elinin lezzeti konusunda çok iddialı olduğunu söyledi.
Yezdan Pehlivan’a ve annesi Ayşe Hanım’a bize zaman ayırıp sıcak ve oldukça samimi olan mekanlarında gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyor, yaptığımız söyleşiyi siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.
Mücadele-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Y.P- Ben Yezdan Pehlivan. Adana’lıyım ve 38 yaşındayım.
Annem Ayşe Pehlivan ile birlikte yaklaşık 3 ay önce açtığımız Kıvılcım Ev Yemekleri butik kafemizde müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.
Mücadele- Böyle bir mekan açma fikri nasıl oluştu? Bizimle paylaşır mısınız?
Y.P-Benim ev yemeklerine, pasta börek işlerine ilgim ve becerim oldukça iyidir.
Bu yeteneğimi değerlendirmek istediğimiz için ve aynı zamanda da ekonomik anlamda da gelir elde edebilmek adına böyle bir mekan açmaya karar verdik.
Bu konuda annemin desteğini fazlasıyla gördüm ve gördüğünüz gibi annem her zaman yanımda, onunla birlikte müşterilerimize elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalışıyoruz.
EĞİTİM ANNE VE BABAANNEDEN
Mücadele-Bu işin eğitimini aldınız mı?
Y.P- Hayır, eğitimini almadım, fakat dediğim gibi elimin lezzetine güveniyorum.
El becerim ve damak tadım çok iyidir ve bu konuda çok iyi olduğumu düşünüyorum.
Daha önce bir kaç yıl yemek sektöründe çeşitli yerlerde iş deneyimlerim oldu.
Oralarda çalışarak tecrübe de edinmiş oldum.
Ben eğitimimi annemden ve babaannemden aldım diyebilirim.
Mücadele-Ne tür yemekler yapıyorsunuz?
Y.P-Oldukça zengin bir mönümüzün olduğunu söyleyebilirim.
Adanalı olduğum için özellikle o yörenin kültürüne has yöresel yemekler yapıyorum.
Ama bunun yanında tabii ki, Aydın’ımıza has keşkek, paşa böreği, yuvarlama gibi bu yöreye ait yemeklerimiz de oluyor.
Mönülerimiz günlük çıkıyor.
Sulu yemeklerimiz, et yemeği çeşitlerimiz, çorbalarımız, pasta, börek, kek, mantı, çiğ börek, içli köfte, serpme kahvaltı, aperatif çeşitleri, bazlama tostlarımız ve daha bir çok çeşidimiz var.
Bunun yanı sıra keşkeğimizi ya da içli köftemizi genel olarak sipariş üzerine yapıyoruz.
İçli köftemiz hemen hazırlanıp yenecek bir yemek olmadığı için önceden hazırlamamız gerekiyor.
Çünkü kıymasının bir gün beklemesi gerekli.
Mücadele-Gelen müşterileriniz en çok hangi yemeğinizi tercih ediyor?
Y.P- Ağırlıklı olarak mantı ve çiğ börek tercih ediyorlar.
Bunlar mönümüzde hergün bulunan yemeklerimizden.
Mücadele-Dışarıya özel siparişleriniz oluyor mu?
Y.P-Tabii ki. Hattâ bugün yine akşam için sarma siparişi aldık.
Annemle birlikte gelen siparişlere cevap vermeye çalışıyoruz.
Bunun dışında yine mekanımızda çeşitli etkinlikler de oluyor.
Mesela bayanlar günlerini Kıvılcım Ev Yemeklerinde yapmayı tercih ediyorlar.
Ayrıca yine doğum günleri, bebek kutlamaları gibi etkinlik toplantılarını da kabul ediyoruz.
Mekanımızın yaklaşık olarak 45 kişilik kapasitesi var, elimizden geldiğince müşterilerimizi memnun ve mutlu etmeye çalışıyoruz.
Mücadele-Fiyat tarifenizden de bahseder misiniz?
Y.P- Fiyatlarımız, şöyle söyleyeyim; mesela yaprak sarmada kilo hesabı, pastalarda kalıp, böreklerde ve tatlılarda da yine tepsi hesabı olarak fiyatlandırıyoruz.
Bir tepsi el açma baklavamız 30 TL.
Mücadele-Sizin en çok zevk alarak yaptığınız yemek hangisi diye sorsam?
Y.P-Yaparken zevk aldığım, kendi yöremin lezzeti olan içli köfte. İçli köfteyi çok zevk alarak yapıyorum.
Bunun yanında mantıyı da aynı şekilde çok zevk alarak ve severek yapıyorum.
FARKIMIZ ELLERİMİZİN LEZZETİ
Mücadele-Diğer restaurant ve kafelere göre sizin farkınız nedir?
Y.P-Farkımız ellerimizin lezzeti diyebiliriz. Yemeklerimizi hazırlarken sevgimizi de katıyoruz.
Bir de ayrıca güler yüzümüz, olmazsa olmaz temizlik ve hijyene verdiğimiz önem.
Kalite de bizim için çok önemli. Biz mekanımızda kullandığımız, yağa, sosa, baharata varıncaya kadar tüm malzemelerin en iyisini kullanıyoruz. Yemeğin çeşidine göre yağ kullanıyoruz.
Bunun dışında annemin yazdan mevsimine göre hazırladığı reçellerimiz, tarhanamızın lezzeti.
Mekanımıza gelen müşterilerimiz bizim bu farkımızı da görmüş oluyorlar.
En önemlisi de mutfağımızın müşterilerimize açık olması. Gelen müşterilerimizin ilk dikkat ettiği temizlik ve mutfak oluyor.
Yaptığımız yemeklerin nasıl yapıldığına varıncaya kadar bizzat görebilme şansları var, yedikleri her yemeği içlerine sinerek yediklerini söylüyorlar, onların mekanımızdan mutlu ayrılmaları da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk oluyor.
Mücadele- Genel olarak müşteri potansiyeliniz kimlerden oluşuyor?
Y.P- Genel olarak çevre esnafı, bunun yanında tabi insanlar yavaş yavaş alışmaya başladılar.
Bildiğiniz üzere çok yeni bir işletmeyiz. Daha  3 aylık çiçeği burnunda bir işletmeyiz.
Burası öncesinde de yine kafe tarzındaydı. İsim de yine aynıydı. Kıvılcım ismini değiştirmeden sadece ev yemekleri formatına çevirerek devam ettirdik.
Mücadele- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Y.P- Öncelikle gazetenize bize bu fırsatı sunduğu için teşekkür etmek istiyorum ve tüm Aydınlıları elimizin lezzetiyle buluşmaya, tanışmaya davet ediyorum.
(KUDRET CAN)

Share