[ 20 Ağustos 2009 Perşembe ]
YazdırYazdır Get a PDF version of this webpagePDF

Bereket Unlu Mamuller önceki gün düzenlenen bir törenle açıldı. Mehter takımının gösterileriyle başlayan açılışta kısa bir söyleşi yaptığımız Bereket Unlu Mamulleri işletmecisi Ömer Yaşar, aslen Malatyalı olup, 8 yıl önce Aydın'a yerleştiğini ve geldiği günden bu güne kadar beş tane işletme açtığını, bu işletmelerin gıda maddesi üzerine, market üzerine ve büfe üzerine olduğunu söyledi.Küresel sermayenin artması ile küçük esnafların zor duruma düştüğünü belirten Yaşar, ekonomik krizde ne yapması gerektiğini düşünerek sadece ekmek, simit, börek, poğaça gibi halkın temel tüketim maddelerinin etkili olmacağını düşündüğünü; evini, arabasını satıp 50 bin TL de borca girerek 150-170 bin TL masraf yapıp şehir merkezinde güzel, kaliteli, eski ağız tadını veren bir kara fırın yaptıklarını belirtti.Bereket Unlu Mamuller işletmecisi Yaşar: "İşletmemizde yedi tane kendi işinde uzman, herbirinin ayrı ayrı bir ekmek fabrikasının işini yürütebilecek kapasitede olduğu ustalarla çalışıyoruz. Diğer meslektaşlarımız ziraat ve gıda mühendisi bulundurma zorunluluğu olmasına rağmen sadece onların diplomalarını kullanırken, biz ziraat mühendisini sigortalı personel olarak hem tezgahımızda çalıştırıyoruz hem de üretimden sorumlu olarak çalıştırıyoruz. Mühendislerimiz, sabah saat 07:00'den akşam saat 19:00'a kadar çalışıyorlar. Ayrıca farkımız kalitemiz diyorum, çünkü kullandığımız ürünlerin hepsi çok kaliteli, dışarıya satış yapmıyoruz sadece yerinde ve sıcak satış yapıyoruız." dedi.24 saat açık olup sürekli üretim yapmayı hedeflediklerini, öğlene kadar yaş pasta ve baklava hariç diğer unlu mamulleri yapmayı, öğleden sonra ekmek çeşitleri yapmayı düşündüklerini belirten Yaşar, kepekli ekmek, çavdar ekmeği, mısır ekmeği, yulaflı ekmek gibi ürünleri özel olarak ürettiklerini belirtti.

(Mücadele)

[Bu sayfa 1972 kez görüntülendi.]