logo

25 Haziran 2013

Zeytinyağı Tüketiminin Anadolu’da Artırılması Hedefleniyor

Türkiye’nin ürettiği zeytin ve zeytinyağının yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımı için çalışan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, yeni sezona girilmesi ile birlikte tanıtım çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölkten, yaptığı açıklamada, Zeytin ve zeytinyağının iç piyasada tanıtımı için hazırladıkları, “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli proje ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nden üçüncü kez hibe desteği aldıklarını belirterek, “Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı tüketimi diğer zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkelerin çok altında. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte oluşacak 650 bin tonluk zeytinyağı rekoltesinin tüketilebilmesi için istikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat yanında güçlü bir iç piyasanın varlığına ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Daha önce İstanbul, Bursa ve Ankara’da yaptığımız etkinlikleri bu kez Anadolu’ya yayıyoruz. Eskişehir’de tadım ve tanıtım etkinliğin ardından Antalya, Diyarbakır ve Erzurum’da tanıtım yapacağız. Türkiye’de kişi başı 1,5 kilogram seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini kısa vadede 2 kilograma orta vadede 3 kilograma, uzun vadeli bir programla 5 kilograma çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Anadolu’da yaptığı tanıtım çalışmalarına, Aydın Ticaret Borsası Akredite Tadım Paneli uzmanları Gözde Şahin ve Burcu Keser’de katılarak mini tadım eğitimi ile tüketicilere zeytinyağını anlatacakları belirtildi.

Zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 180 milyona çıkaran Türkiye önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine yerleşmesinin hedeflediği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Kaymakam Madeni ziyaret etti

(İHA)

Share