logo

13 Temmuz 2013

Sandıkçı; “Yeni Yönetmelikle Ekmek Daha Sağlıklı Oldu”

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Fırın İşletmecisi Nihat Sandıkçı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca getirilen uygulama ile daha sağlıklı ekmek tüketileceğini belirtti.

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Fırın İşletmecisi Nihat Sandıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ekmek yapımında kullanılan 17 katkı maddesinin çıkarılarak daha sağlıklı ve organik üretim yapılmasına yönelik uygulamaya ilçemizdeki fırınlarında geçtiğini belirti. Sandıkçı, uygulamanın fırıncı bazında bir değişikliği olmadığını firmalardan alınan unların ve Ekmek Geliştirici olarak geçen katkı maddelerinde değişiklik yapıldığını belirtti. Uygulama dâhilinde ekmek yapımında kullanılan undaki kepek oranının artırılarak, ekmek güçlendirici içerisindeki enzim ve asit miktarında değişikliğe gidildiğini belirterek “Toplumun organik beslenmeye doğru evrilmesinden dolayı ortaya çıkan bir ihtiyaçtı, bu bağlamda yapılan değişiklik ile vatandaşımız kodekse uygun üretim dahilinde daha sağlıklı ve doğal ekmek yiyebilecek” dedi.

Yeni düzenlemenin ekmeğin içerisindeki yükselen kepek oranının özünü daha iyi tutması amacıyla daha kaliteli un kullanma ihtiyacı doğurduğunu ve değişikliğin 50 kilogramlık un fiyatlarında 2 liralık bir artışa yol açtığını belirten Sandıkçı “Düzenlemenin ilk etkisi una oldu, fırıncı da un, katkı maddesi ve diğer giderler toplamında maliyetini artıracaktır” dedi.

(İHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Aydın’da araç sayısı 426 bin 412 oldu
Share