logo

15 Ağustos 2007

Gıda mühendisliğinin önemi anlaşılmalıdır!

Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanı Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisligi bölümü Öğretim üyesi Prof Dr. Aykut Aytaç, gazetemiz muhabiri Selma Aybek´e yaptığı özel açıklamada, “Gıda mühendisliği mesleğin toplum-yaşam için oldukça önemli bir meslek olmasına rağmen ülkemizde maalesef hak ettiği yere henüz gelemediğini belirtti
Prof Dr. Aytaç, yaptığı açıklamada;
Gıda Mühendisliği, üretimden tüketime kadar görev alınması gereken bir meslektir. dedi ve özetle şunları söyledi;
Ne kamu da ne de özel sektörde maalesef hak ettiği yere henüz gelememiştir.
Kamu da, yeterli sayıda gıda mühendisi istihdamı sağlanmamıştır.
Ülkemizde 35 – 40 bin, gıda üretimi yapan işletme vardır.
Ancak bu sayıdaki işletmeler sadece 5-6 bin kişiyle denetlenmektedir.
Gıda sektörü maalesef gıda mühendisli ğinin bilincinde değildir. Gıda konusunda, üretici tüketici ve sanayici olarak 3 önemli ayağın bir araya gelmesi lazımdır. Çünkü bir ayaktaki eksiklik daha sonra düzeltilmesi imkansız hatalara neden olabilir.
Bu süreçte, gıda mühendislerinin sektörde nasıl, ne önemde istihdam edilmesinin gerektiği anlaşılmalıdır.
Öncelikle mevcut mezunların istihdamı sağlanmalı dır. Ülkemizde 31-32 tane gıda mühendisliği eğitimi veren fakülte mevcuttur. Gıda mühendisliğinin kalitesi ve daha fazla istihdam sorunu yaşanmaması için bu gi dişhatta bir yerde dur. Denilmesi gereklidir” dedi.
(Mücadele)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  FEYZİOĞLU ÇERÇİOĞLU'NA SESLENDİ; "BEN VARIM SİZ DE VAR MISINIZ?"
Share