logo

04 Temmuz 2013

Çine Belediyesi Ramazan’da Tarihi Tadları Yeniden Yaşayacak

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine’nin değerlerinin tanıtımı ve üreticilerin ürünlerinin değerlenmesi amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Çine ile özdeşleşen Çine Gazozu, Topçam Madran Suyu ve Çine’nin organik zeytinyağının tanıtımı için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Dinçer, belediye olarak bu yıl kurulacak iftar çadırlarında verilecek yemeklerde sadece Çine’nin zeytinyağının kullanılacağını belirtti.

“TOPÇAM MADRAN SUYU’NUN 36 YILLIK MAZİSİ VAR”

Madran sularının dünyanın hiçbir yerinde tadamayacağınız ve içmeye doyamayacağınız şekilde Çine’nin dağlarından çıkmakta olduğunu ve doğal kaynaklardan çıkan suların el değmeden son teknoloji ile dolum yapılarak insanlara ulaştığını belirten Başkan Dinçer, “Topçam Madran Su, Çine’nin Madran dağındaki tatlı suların 36 yıl önce o günün şartlarında indirilip şu anki yerinde küçük bir işletme olarak kurulmuş.O yıllardan bu yıllara kadar hem Çine Halkına hem çevre il ve ilçelere hizmet vermiş. İlk başta cam şişede suyla başlamış ve Çine Gazozu ile devam etmiş. Şu anda fabrikamızda 19 lt. polikarbon damacana ve 0,33 – 0,50 – 1,5 – 5 ve 10 lt’lik pet üretimi yapılmaktadır” dedi.

Fabrikada şu an itibariyle saatte 6 6 bin adet 0,5lt pet su, 6 bin adet 1,5 lt pet su, 750 adet 5 lt pet su, 750 adet 10 lt pet su ve 2400 adet de damacan dolumu yapıldığını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Firma olarak yatırım yaparak büyüyen ender şirketlerden biriyiz. Belediye ye ait bir fabrika olduğu için bir yandan diğer su firmaları ile rekabet etmeye çalışırken, diğer yandan belediye hizmetlerine büyük katkı sağlamaktayız. Fabrikamızın amacı bundan önce olduğu gibi yıllardan beri süregelen yatırımlarına yenilerini katarak büyümek, aynı zamanda bir çok kişiyi istihdam etmek. Ayrıca kalite ve prensiplerinden ödün vermeden rekabete devam etmektir. Bu yıl içerisinde depo izolasyonlarını yaptık, damacana ve pet hatlarını ayırdık.Böylece filtre maliyetlerini büyük ölçüde düşürmüş olduk” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Aydın Şehir Hastanesi için ön yeterlik ilanına çıkıldı

“ÇİNE ZEYTİNYAĞI MARKA HALİNE GELDİ”

Madran Suyu’ndan sonra Çine Zeytinyağı’nı da marka haline getirmek için çalışmalara başladıklarını ve geçen yıl ilk olarak Oğlak ve Çoban Şenliğinde bu müjdeyi verdiklerini kaydeden Başkan Dinçer, “O zaman deneme üretimi yapıyorduk ve ürünlerimizi fuarlarda sergilemeye başlamıştık. Daha sonra isim hakları ve patentler için çalışmalara başladık, bütün izin, isim hakları ve belgelerimizi aldıktan sonra bu yıl ortasından itibaren natürel sızma ve organik olmak üzere 0,50 lt’lik şişelerde ürünlerimizi üretmeye başladık. Naturel Sızma Zeytinyağını “Çine Madranı” Organik Zeytinyağını “Topçam Madran” isimleriyle ürettik. Amacımız bu işten para kazanmak değil, üreticimizin malını daha yükseğe satması için pazarlar oluşturmak, Çine’nin zeytinyağını en iyi şekilde tanıtmaktır. Bunun için ilk defa bu yılki İftar Çadırımızda ki yemeklerde sadece Çine Madran Zeytinyağlarını kullanacağız” diye konuştu.

“TOPÇAM GAZAZUNU TEKRAR ÜRETMEYE BAŞLADIK”

Çine’deki damak tadı ve kendine has aromasıyla beğenilen ve bir çok vatandaşın tiryakisi olduğu Çine Belediyesi Topçam Gazozunu tekrar üretmeye başladıklarını da belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Amacımız yeni gazozlarımızı Ramazan Ayına yetiştirerek iftar sofralarımızı Çine Madran Gazozu ile süslemekti.İlk parti dolumu haziran ayı içerisinde yaptık. Yeni şişesi ve eskisine en yakın olarak tasarlanmış yeni etiketiyle çocukluğumuzun tadına yakın lezzetiyle vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Artık Çineli vatandaşlarımız bu yaz Topçam Madran Gazozu ile serinleyecekler. Geri dönüşümsüz şişelerde ürettiğimiz yeni gazozumuz nefis aromasıyla eskiden olduğu gibi bölgemizin vazgeçilmez içeceği olacaktır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Aydın’da köylüler kış hazırlıklarına başladı

(İHA)

Share